Zdravlje

Obavezno uvrstiti u prehranu! – Koje su sjemenke najzdravije?

Napisao admin

Nutricionisti diljem svijeta savjetuju da budu obvezan dio prehrane. Otkrivamo četiri vrste sjemenki koje bi obavezno trebalo uključiti u prehranu:


Foto:arhiva

Sjemenke lana

Sjemenke lana bogate su proteinima, vlaknima, alfa linolenskom kiselinom (ALA), omega 3 masnim kiselinama. Bore se protiv slobodnih radikala, poboljšavaju probavu i kardiovaskularno zdravlje.

Sjemenke bundeve

Odličan izvor vitamina E, cinka i mangana. Sjemenke bundeve sadrže i rijetke antioksidanse. Jedna žlica sjemenki budeve sadrži 4,7 mg mononezasićenih masti koje smanjuju loš i povećavaju dobar kolesterol. Sjemenke budeve jačaju imunutet i reguliraju razinu inzulina.

Sjemenke sezama

Bogate su kalcijem, magnezijem i bakrom. Povećavaju razinu vitamina E u tijelu, poboljšavaju zdravlje srca i jačaju imunitet. Studije su pokazale da mogu smanjiti rizik od multiple skleroze.

Sjemenke suncokreta

Sadrže dobre masti, odnosno mononezasićene i polinezasićene masti. Bogate su vitaminom E, te su dobre za kosti jer su dobar izvor kalcija.

zenstvena.com

Komentari

komentara