Magazin

OVE HRABRE DAME SU REKLE NE: Danas je međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama!

Napisao H. H.

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, počinje globalna kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” i trajaće od danas do 10. decembra. Žrtve nasilja su i dame sa javne scene koje su javno progovorile o tome!

One su ustuknule i otkrile da su trpele batine, pesnice, modrice, ali da to više neće dozvoliti!

Ivana Stamenković Sindi, koja je izgubila starateljstvo nad svojom ćerkom, sudu je dostavila fotografije s podlivima i lekarske nalaze koji potvrđuju da ju je bivši muž pretukao.

Ćerku Džeja Ramadanovskog Anu pevač Adil Maksutović je u decembru 2013. brutalno pretukao, koja je samo dva meseca pre toga porodila. On ju je nekoliko puta udario pesnicom u stomak na kojem je imala svežu ranu od carskog reza. Ana je prijavila Adila policiji i ceo slučaj je završio na sudu.

U dokumentarnom filmu “Ispovest” Marija Šerifović je otkrila mračnu stranu svoje porodice i otvoreno progovorila o tome kako je njen otac Rajko krvnički tukao njenu majku Vericu. Verica je i sama priznala da je često izubijana, modra i krvava, bežala na ulicu i tražila zaštitu policije.

Anabela Atijas se razvela od supruga Gagija Đoganija, a nakon razvoda je priznala da je Gagi godinama maltretirao. Kako je tada izjavila, nju je bilo sramota ali je rešila da ne trpi, te se razišla od densera.

Goca Tržan je priznala da je trpela nasilje svog bivšeg emotivnog partnera i istakla da o takvim stvarima ne treba ćutati. “Prvi put kada je to uradio nisam ga ostavila, ali kada se ponovilo – jesam. Udario me je i probio mi bubnu opnu. Ne želim toga da se sećam, ali dobro je da se zna jer se takve stvari dešavaju i o njima ne treba ćutati”, izjavila je svojevremeno.

Pevačica Katarina Ostojić Kaja dobila je batine ispred kluba, gde joj je tom prilikom ukraden i mobilni telefon. Nju je pesnicama udarao nepoznati muškarac koji joj se ranije u klubu udvarao i pokušao da je poljubi.

Miu Borisavljević je pretukao bivši dečko Nikola Minić nakon nastupa u jednom beogradskom klubu. Posle kraće prepirke s njim, Nikola je Miji udario nekoliko šamara, a ona je, umesto kući, otišla u policiju i prijavila ga.

Maja Marijana je na Veliki petak 2013. godine dobila batine od muža Mladena Šmakića prilikom povratka sa slavlja. Incident se dogodio u kolima, nakon čega je ona uspela da pobegne. Otišla je u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima lakši potres mozga.

Fitnes instruktorku Anu Mariju Žujović pretukao je voditelj Vlada Stanojević pre godinu i po dana. Cela priča dobila je epilog na sudu, a navodno Vladimir će morati fitnes instruktorki da plati 880.000 dina za fizički i duševni bol.

Glumica Mina Lazarević pretučena je u svom stanu, a policija došla tek kad je njen suprug, baletan Goran Stanić, i zapucao automatskom puškom sa terase. U istom stanu, Mina i on žive sa svoje dvoje dece, a policija je kod Stanića pronašla još jedno oružje i kapisle za detonator.

Posledni u nizu poznatih parova koji su bračne nesuglasice rešili pesnicama bili su pevačica Ana Nikolić i reper Stefan Đurić Rasta. I dok javnost uveliko spekuliše koji je bio razlog fizičkog sukoba, dotle se ni jedna ni druga strana još uvek nije javno oglasla. Međutim, ono što je poražavajuće u ovom slučaju je činjenica da su Ana i Rasta u braku svega dva i po meseca.

Komentari

komentara