Mislim da će se djeca, a i odrasli obradovati ovoj poslastici.
Sastojci
3 želatine
– 1+2 dl vode
– 1/2 kg šećera
– 1/2 extrakta od banana
– 200 dkg čokolade
– 5 dkg margarina
– 2-3 kašike ulja
Postupci
3 želatine rastopiti u 1 dl vode i ostaviti da malo nabubri. Dodati još 2 dl vode i staviti da prokuha (nesmije vriti). Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati 15 minuta bez prestanka. U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati. Istresti u dobro nauljenu tepsiju, a tek onda početi praviti čokoladnu glazuru, koju treba ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača. Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja. Nakon toga uživati u poslastici… I naravno ne zaboravite podijeliti s prijateljima, piše “Tuzlanski“.
cure.ba