Magazin

Škole više neće ličiti na estradu – Zabranjene helanke, go stomak, šortsevi i atletske majice!

Napisao admin

U školu od sada djevojčice neće moći ići u helankama, a ni golog stomaka. Dječacima su, s druge strane, zabranjene sve vrste šortseva i atletske majice. A sve to jer su estradni trendovi u odijevanju primorali obrazovne ustanove u Beogradu da donesu stroge pravilnike o oblačenju.


Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada. Izgleda da je ovo moralo biti posebno istaknuto kako bi se skrenula pažnja učenicima da na časove dolaze prikladno obučeni. 

 

“Neka oni budu različiti, lijepi i mladi, ali neka to ima granicu ukusa. Ne možete doći u šortsu na nastavu, ne možete golog struka…“, kaže prof. dr Nada Trifković, direktorka Medicinske škole “Beograd“. 

 

Bretele, šorcevi, napadna šminka… natjerali su direktore osnovnih i srednjih škola da ustaljeni kodeks oblačenja pretoče u pisani oblik sa jasnim smjernicama. 

 

Šminkanje i vještački nokti popularni su već od petog razreda. Osim toga, primijetno je da su djeca u popodnevnoj smjeni neprikladnije obučena, valjda zato što iz kuće izađu dok su roditelji na poslu.

b92

Komentari

komentara