Sastojci:
- 250 gr brasna
- 40 ml ulja
- 125 ml mlake vode
- malo secera
- 1/2 kasikice soli
- 1/4 svezeg kvasca
Priprema:
-
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, so, ulje ostaviti jednu kasiku za premazivanje testa) i kasiku brasna i sačekati da kvasac proradi. Dodavati brašno i umesiti dobro varjačom. Kad vise ne moze da se mesa varjačom dodati ostatak brasna i veoma lagano zamesiti testo. Pouljiti ga ostatkom ulja sa svih strana i ostaviti da kiesne oko 30 minuta. Kad uskine pobrasniti radnu povrsinu i testo blago pritiskati rukama )ne treba oklagija) do zeljenog oblika. Prebaciti ga na pleh i nafilovati ga po zelji.
-
E sada dolazi mali trik. Ugrejati rernu na najjače kod mene je to 300 stepeni i staviti picu da se peče na prvoj rešetki odozdo (znaci da pleh bude na najnizoj rešetkiI i peci dok pica ne porumeni,piše colinarka.com.
Prijatno