Sladoled od vina (Foto: mercersdairy.com)
Ovdje se doista radi o sladoledu napravljenom od vina, a ne varijantama s reduciranim vinom. S obzirom da alkohol topi led, izazov pronalaska prave formule zahtijevao je opsežan razvoj.
Mercer’s Dairy su lansirali okus porta još 2007., u suradnji s Jimom Treziseom iz fondacije “New York Wine and Grape”. Port sladoled se bazirao na kremi, mlijeku i stabilizatoru u kombinaciji s vinom. Sadržavao je 15% mliječne masti, kao i većina vrhunskih sladoleda i 5% alkohola. Kantica od pola litre ovog sladoleda jednaka je čaši vina te se prodavala u SAD-u po cijeni od 50ak kuna samo starijima od 21 godinu.
Uslijedili su sladoledni okusi drugih vina, pa su tako u ponudu dodali rizling, chardonnay malina, bijeli zinfandel od breskve, merlot od višanja i čokoladni cabernet. Najavljen je sladoled od šampanjca. Mercer svoje sladolede od vina prodaje restoranima i pokretnim štandovima za hranu.
cure.ba