Rolada s piletinom
U 1/2 l mlijeka ukuhati 3 žlice brašna, neprestano miješajući.
Kad se pripravak zgusne, ukloniti posudu sa štednjaka i miješati dalje, dok se masa ne ohladi.
Potom pripravak posoliti, dodati 4 žumanjka i čvrsto tučen snijeg od 4 bjelanjka. Posudu namazati mašću, posipati brašnom, izliti u nju tijesto i peći u pećnici.
Pečeno tijesto prebaciti na ubrus i nadjenuti ovim nadjevom: mesnate dijelove jednog pileta ubaciti u posudu u kojoj su na žlici masti propržene 3 glavice sitno nasjeckanog crvenog luka.
Meso pržiti sve dok se ne počne odvajati od kostiju. Zatim ga skinuti s kostiju i samljeti strojem za mljevenje mesa.
U meso dodati 2 žumanjka, soli, snijeg od 3 bjelanjka i 3 žlice kiselog vrhnja.
Nadjevom premazati pečeno tijesto, pa tijesto smotati i staviti ga u posudu koja se može iznijeti na stol, preliti kiselim vrhnjem i peći u pećnici 15 minuta.
Roladu poslužiti toplu.
cure.ba