Žuti rolat
TIJESTO:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike ulja
PRIPREMA:
Jaja, šećer i ulje izmiksati u čvrsti snijeg, isključiti mikser, lagano ručno miješati i sipati brašno.
Staviti papir za pečenje u pleh i na papir izliti tijesto, peći na 180s u ugrijanoj pećnici.
Pečen i još vrući kolač zamotati u papir na kojem se je pekao. Ostaviti tako u roladi da se hladi.
KREMA:
1 puding vanilija
2 dl slatko vrhnje
1 želatina mljevena (vrećica)
Mlijeka
PRIPREMA:
Skuhati puding po uputi na vrećici, skinuti s vatre i u njega umiješati želatinu koju smo već natopili u hladnoj vodi.
Izmiješati da se želatina rastopi. Izmiksati slatko vrhnje i u njega umiješati puding s želatinom.
Sve to dobro izmiksati da bude pjenasta krema. Razmotati papir i kolač, dobro namazati tijesto kremom i ponovo zamotati u roladu.
Ostaviti malo kreme i kolač ukrasiti.
cure.ba