torta (foto:cure.ba)
Sastojci
› 9 jaja
› 4 žlice šećera
› 4 žlice oštrog brašna
› 3 dl mlijeka
› 3 vanilin šećera
› 250 g maslaca
› 800 ml slatkog vrhnja (vrhnje za kuhanje)
› 500 g jagoda
› 4 banane
› 4-5 kivija
› limunov sok (natopiti banane da ne pocrne)
› pistacio (za dekoraciju)
Postupak pripreme
Beze kore (X3)
Izbiti snijeg od 3 bjelanjka (bjelanjke tući u većoj posudi), polako dodavati šećer (100 g šećera) i kad se istuče dodati žlicu jabučnog octa.
Krema
Žumanjke izbiti sa šećerom (4 žlice šećera). U mlijeko dodati brašno i vanilin šećer, tako izmiješano staviti na laganu vatru i miješati dok ne zakuha.
Maslac (sa sobne temperature) izraditi mikserom, tako izrađen maslac pomiješati s ohlađenom kremom.
Redoslijed slaganja
Prsten visine 10cm staviti na tanjur za tortu kako bi torta zadržala lijep izgled, te u njega prvo staviti prvu beze koru, na nju slagati prvo kremu, pa voće, pa šlag i tako 3 redoslijeda. Na kraju ju staviti hladiti kako bi lijepo ohlađena prijala vašem nepcu.
cure.ba