Sunce torta
Potrebno:
400 gr piškota
Za fil:
2 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
150 gr šećera
150 gr maslaca
500 gr breskvi
2 kesice šlaga
100 ml mlijeka
Za dekoraciju:
kesica želatina
200 gr breskvi
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Skuhajte puding, pa kad se prohladi, sjedinite ga s maslacem. Breskve oljuštite, prepolovite i izvadite im koštice. Polovinu isjeckajte na kockice i sastavite s prohlađenim pudingom. U okrugli sud ređajte piškote, po njima rasporedite drugu polovinu breskvi, a preko svega puding. Breskve za dekoraciju oljuštite, isecite na kriške i skuhaajte ih u malo vode zaslađene šećerom. Želatin rastvorite u vodi i lagano umiješajte u prokuhane breskve. Breskve rasporedite po torti, a prije posluženja tortu dobro ohladite u frižideru.
cure.ba