Pileći bataci ( Foto: cure.ba )
Sastojci
1,5 kg Bataci pileći
400 ml Kokošija supa
malo Crveni i bijeli luk
10 g Đumbir
20’ g Glatko brašno
po malo Sjeckani peršun, kumin
po malo Sjemenke sezama, ljute papričice
prstohvat Šafran
po potrebi Maslinovo ulje
po potrebi So, vegeta
Recept
1. Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo. U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
2. Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri.
3. Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.
cure.ba