Kuća i hrana

Recepti – Sami napravite sladoled

Napisao admin

Isprobajte..


Sladoled ( Foto: Cure.ba )

SASTOJCI:
225 g tamne čokolade; 3 žlice mlijeka; 6 jaja; 4 žlice brandyja; 300 ml vrhnja.

PRIPREMA:
Izlomiti čokoladu na komadiće, dodati joj mlijeko i staviti na paru da se čokolada otopi. Ostaviti samo minutu-dvije da se rashladi i tada u još dosta toplu čokoladu dodavati jedno po jedno žumance, koje svaki put kuhačom dobro umutimo. Dodati i brandy. Smjesu ostaviti da se dobro ohladi.
U međuvremenu posebno istući vrhnje, a posebno bjelanjak. Vrhnje se ne smije previše tući, nego tek toliko da se može zadržati na kuhači ili žici kojom smo ga tukli.
U ohlađenu čokoladnu smjesu dodati tučeno vrhnje te i njega kuhačom lagano sjediniti s čokoladom, a na kraju dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješati te uliti u pliću plastičnu zdjelu i spremiti nekoliko sati u zamrzivač.
Prije posluživanja, sladoled ostaviti u frižideru nekih 20-30 minuta da se lagano opusti.

cure.ba

Komentari

komentara