Kolač (foto: cure.ba)
Sastojci
Za koru:
1 jaje
5 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika ulja
Za fil:
5 dl vode
22 kašike šećera
100 g pudinga od jagode
5 bjelanaca
Za dekorciju:
100 g šlaga
PRIPREMA
1. Umutiti jaje, 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i kašiku ulja.
2. Smjesu sipati u nauljenu i brašnomposutu tepsiju i ispeći koru.
3. U odgovarajuću posudu sipati 5 dl vode pa staviti da se kuha
4. Posebno umutiti 5 bjelanaca sa 10 kašika šećera pa sjediniti sa toplim pudingom
5. Topao fil preliti preko kore i staviti u frižider da se dobro ohladi.
6. Umutiti šlag i premazati ga preko ohlađenog kolača.
Uživajte!
cure.ba