Foto: arhiva
Način pripreme je sledeći:
Krompir ogulite i ostavite da odstoji u činiji napunjenoj vodom. U međuvremenu, iseckajte češanj belog i crvenog luka, pa to pomešajte sa malo vegete. U tepsiju sipajte malo ulja i stavite je u zagrejanu rernu, kako bi se ulje ugrejalo.
Dok se ulje zagreva, izvadite krompir iz vode, isecite ga “na čamčiće”, krupnije komade, pa njega uvaljajte u malo karija. Upravo ovaj sastojak daje potpuno drugu dimenziju krompiru. Čak iako niste preterani ljubitelj, ova verzija će vam se najverovatnije svideti.
Kada se ulje zagrejalo, dodajte luk, sačekajte minut i ubacite krompir, a tepsiju prekrijte aluminijumskom folijom.
Pecite oko 40 minuta, na 200 stepeni, mada vreme može i da varira u zavisnosti od rerne (proverite da vam ne zagori ili ako vidite da još nije gotovo, dopecite).
Ovakav krompir, odlično ide kada se jede sa malo pavlake ili kiselim mlekom.
Uživajte!
srbijadanas.com