Kuća i hrana

Pećnica vam nije potrebna – Banana krem šnite! (FOTO)

Napisao admin

Banane rastu u trposkim predelima. Beru se zelene i tokom skladištenja i transporta se čuvaju u uslovima koji sprječavaju brzo zrenje. Nedovoljno zrele, zelene banane sadrže više skroba i manje su slatke. Procesom zrenja skrob se konvertuje u dekstrin i glukozu, te su zrele banane slađe.


Banana krem šnite (Foto: Kuhinjica.rs)

Vrijeme pripremanja: 30 min.

Sastojci

    250 g margarina
    250 g šećera u prahu
    100 g kokosa
    300 g mljevenog keksa
    malo ekstrakta banane
    1 kg banana
    200 ml biljne pavlake
    

Priprema

Pjenasto umutiti margarin i šećer u prahu. Dodati kokos, mljeveni keks, ekstrakt od banane i izgnječene banane. Oblikovati smjesu na tacnu i ukrasiti sa umućenom biljnom pavlakom. Poslasticu rashladiti i tek potom servirati.

U ovoj poslastici, koja nas ukusima banane i kokosa vodi na neka daleka i egzotična mjesta, čak 96 % kalorija je poreklom iz masti i ugljenih hidrata, zbog čega se ne preporučuje osobama sa šećernom bolešću, povišenim masnoćama u krvi i gojaznim osobama na redukcionim dijetama.

kuhinjica.rs

Komentari

komentara