Lubenica (foto: cure.ba)
Sastojci:
Lubenica
2 limete
Svježe ubrani listovi metvice
Šećer ili sok od agave, javora ili med
Voda
Ovisno o broju gladnih usta, uzmite jednu polovicu ili cijelu srednje veliku lubenicu, listove metvice te ih dobro usitnite mikserom. Dodajte sok od dvije limete, a ako su iz organskog uzgoja, i njihovu naribanu koricu. Dodajte vodu i zasladite prema vlastitom ukusu.
Propasirajte kroz sito te stavite u zamrzivač i nakon nekoliko sati kratko izvadite i dobro promiješajte vilicom.
Ponovite postupak još jednom ili dva puta te pustite da se granita potpuno zamrzne.
Osim od lubenice granitu možete napraviti od bilo kojeg voćnog soka
Možete se poslužiti i shakerom ili posudom za pripremanje umaka za salatu umjesto vilicom.
Želite li sorbet ne miješajte ledeni desert!
zadovoljna.hr