Kuća i hrana

Palačinke sa majonezom: Tijesto mekano, elastično i svježe čak i sutradan!

Napisao H. H.

Dobili smo novi recept za palačinke i oduševljeni smo

Potrebno:

0,5 l. tople vode

9 supenih kašika brašna

2 supene kašike majoneza

2 jajeta

2 supene kašike šećera

15 g vanilin šećera

2 supene kašike ulja

prstohvat soli

Priprema: Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom.

Dodajte toplu vodu i brašno. Dobro izmješajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se tijesto odmara 20 minuta.

Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru. Po tiganju ravnomjerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore.

Palačinke služite po želji, prenosi Stil

Komentari

komentara