Sastojci:
– 7 očišćenih i izdubljenih jabuka
– 150 g oraha
– 100 g suvih šljiva
– 2 kašike meda
Jabuke
Foto: shutterstock
Patišpanj:
– 4 jaja
– 4 kašike šećera
– 4 kašike brašna
– 4 kašike mleka
– 4 kašike ulja
– 1 kesica praška za pecivo
Poslastica!
Foto: Printscreen/YouTube
Priprema:
Sjediniti mlevene orahe, sitno seckane suve šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180 stepeni da omekšaju. Mikserom zamešati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mešanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je patišpanj gotov. Pre serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom ili šećerom u prahu.