Za pripremu će vam biti potrebni sljedeći sastojci:
– oko pola kilograma krompira
– 1 glavica crnog luka
– 1 česma bijelog luka
– 1 jaje
– 50-70 gr tvrdog sira
– 200-250 gr sitno isjeckanog pilećeg mesa
Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnezda“ koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta.
Ako želite, pre posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom, prenose e-recepti.