Sastojci:
- 500 g sladoleda
- 2 jaja
- šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks
- pola kašičice pšeničnog skroba
- 2-3 kašike šećera
- 2 kašike kokosovog brašna
- 1 kašika svježeg mlijeka
- ulje za prženje
Priprema:
- Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.
- Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer.
- Umutite jedno jaje sa svježim mlijekom i rastvorite u njemu skrob.
- Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smjesu od jaja, poslije u suhu smjesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.
- Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrijanu masnoću na nekoliko sekundi.
- Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom, piše “BonApeti“.