Jedna takva poslastica koja je jednostavna za pripremu je krem od kajsija i breskvi. Kao i većina voćnih poslastica, i ova je podložna mjenjanju i dodavanju raznih vrsta voća, zavisno od ukusa.
Također, ako obično mlijeko i pavlaku zamijenite onim od soje ili riže, dobit ćete pravi niskokalorični desert koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za slatkim, piše “Aura“.
Sastojci:
3 veće breskve, 8 kajsija, 2 dl mlijeka, (možete korisiti i rižino ili neko drugo mlijeko po izboru), 2 dl slatke pavlake, 30 g šećera, sok od pola limuna
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, pavlaku i šećer i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Breskve i kajsije oljuštite, nasijecite na kockice i dodajte u smjesu i kuhajte uz miješanje još 2, 3 minuta.
Skinite sa vatre i pustite da se ohladi, dodajte sok od limuna i dobro izblendujte u blenderu.
Krem prelijte u činijice ili čaše i poslužite hladan.