Sastojci:
Za koru:
- 300 g mljevenog keksa,
- 100 g maslaca/margarina,
- 2 kašike kakaa,
- 150 ml mlijeka
Za fil:
- 1 l mlijeka,
- 8 kašika šećera,
- 3 kesice (120 g) pudinga sa ukusom karamele,
- 1 kašika gustina,
- 150 g maslaca/margarina
Ostalo:
- 10 cijela keksa,
- 100 g čokoladnog šlag krema,
- 200 ml mlijeka
Priprema:
Umutiti maslac/margarin, dodati mljeveni keks, kakao i mlijeko, izmiješati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Poredati lomljen keks, prenosi “Oklagija“…
Puding i gustin pomiješati pa usuti 200 ml mlijeka i dobro izmiješati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mlijeka staviti šećer i zagrijati, (ali da ne provri). Usuti puding i na umjerenoj temperaturi miješati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmiješati da se otopi i sjedini. Puding fil sipati preko keksa.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa mlijekom i staviti preko dobro ohlađenog kolača.
Vratiti na kratko u frižider pa isjeći i poslužiti.
Prijatno!