Kinder pingvin (foto: doznajemo)
Sastav:
Biskvit:
5 jaja,
5 žlica šećera,
5 žlica vode,
5 žlica brašna,
5 žlica kakaa,
1 prašak za pecivo
Krema:
400 ml slatkog vrhnja,
400 g kiselog vrhnja,
2 vanilija šećera
Glazura:
200 g tamne čokolade,
6 žlice šećera,
6 žlice vode,
100 g maslaca
Priprema:
Biskvit: Za biskvit prvo bjelanjke, u koji smo dodali polovicu šećera, izradimo u snijeg. Zatim izmiksamo pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo sve ostale sastojke, izmiksamo pa lagano na kraju dodamo snijeg. Pečemo na 180°C 20 min. Kad se biskvit ohladi razrežemo ga na 2 dijela.
Krema: Izmiksati slatko vrhnje sa vanilin šećerom u šlag, a zatim umiješati i kiselo vrhnje.
Glazura: Od navedenih sastojaka zapravo treba napraviti dvije glazure, za svaku do njih upotrijebiti jednu polovinu sastava. Radi se ovako: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa šećerom i vodom. Skinuti sa vatre pa umiješati maslac narezan na kockice.
Slaganje: Najprije na biskvit treba staviti pola kreme, preko toga prvu glazuru i onda staviti u frižider da se glazura stvrdne. Nakon toga ide ostatak kreme, zatim drugi biskvit i, na kraju, druga glazura.
doznajemo