Kuća i hrana

Trik koji TREBA DA ZNA svaka domaćica: Jedino na ovaj način hljeb može biti SVJEŽ i do šest mjeseci!

Napisao H. H.

Ukoliko ste ljubitelj hljeba i peciva, sigurno vam teško pada kada morate da bacite pola vekne jer je počela da se kvari.

Možete da spriječite ovako nešto samo uz pomoć vašeg frižidera, jer on može da održi hljeb svježim čak šest mjeseci

Sigurno ste već probali da zamrznete hljeb u zamrzivaču, ali nakon otapanja doživljavate razočaranje jer je zamrzivač izvukao iz njega sav ukus. Sve zavisi od toga kako zamrzavate hljeb, u kakvoj ambalaži i poslije koliko dana od pečenja, piše “Telegraf“…

Pravilo broj jedan je da se prije zamrzavanja uvjerite da li je originalno pakovanje otvoreno u posljednjih 24 sata. Za svježiji i ljepši ukus hljeba, kupite ujutru hljeb u pekari i isjecite ga na kriške odmah pošto dođete kući. Isjecite hljeb i uvijte ga u pek papir. Stavite ga tako u frižider bez prethodnog pakovanja u kese. Kada se hljeb dovoljno zamrzne, izvadite ga i stavite u najčvršću kesu za zamrzivač koju imate.

Kada se uželite svježeg hljeba, odmrznite po koju krišku na sobnoj temperaturi jer će tako imati najljepši ukus. Ukoliko baš žurite stavite ga u mikrovalnu pećnicu.

 

Komentari

komentara