Cimet (foto: cure.ba)
1. Pola žlice cimeta dnevno smanjit će loš kolesterol.
2. Pomaže liječenju dijabetesa tipa 2 smanjujući razinu šećera u krvi i povećavajući količinu proizvodnje inzulina u tijelu.
3. Cimet pomaže u smanjenju nekontroliranog rasta stanica raka kod leukemije i raka limfoma.
4. Na krv djeluje kao antikoagulant.
5. Pokazalo se kako cimet i med u kombinaciju ublažavaju bol kod oboljelih od artritisa
6. Kao dodatak hrani, cimet sprječava njeno kvarenje i na prirodan način sprječava rast bakterija.
7. Miris cimeta potiče bolje pamćenje.
8. Cimet se bori protiv bakterije Escherichie coli u svježim sokovima.
9. Djeluje kao prirodan lijek na glavobolje i migrene.
10. Stabilizira šećer u krvi što je odlično i za gubitak kilograma.
Kada znate koliko je cimet zdrav svakako ga uvrstite u svoju prehranu. Malena količina cimeta u jutarnjem čaju ili žitaricama bit će sasvim dovoljna.
Cimet je ukusan i mirisan začin koji najčešće povezujemo s kolačima, kuhanim vinom i drugim zimskim delicijama. No, ono što možda niste znali je koliko je ovaj začin zapravo zdrav. Stranica Organicauthority.com donosi nam 10 razloga zašto će te ovaj začin, koji je nekada davno vrijedio više i od zlata, početi koristiti puno češće, piše Index.
1. Pola žlice cimeta dnevno smanjit će loš kolesterol.
2. Pomaže liječenju dijabetesa tipa 2 smanjujući razinu šećera u krvi i povećavajući količinu proizvodnje inzulina u tijelu.
3. Cimet pomaže u smanjenju nekontroliranog rasta stanica raka kod leukemije i raka limfoma.
4. Na krv djeluje kao antikoagulant.
5. Pokazalo se kako cimet i med u kombinaciju ublažavaju bol kod oboljelih od artritisa
6. Kao dodatak hrani, cimet sprječava njeno kvarenje i na prirodan način sprječava rast bakterija.
7. Miris cimeta potiče bolje pamćenje.
8. Cimet se bori protiv bakterije Escherichie coli u svježim sokovima.
9. Djeluje kao prirodan lijek na glavobolje i migrene.
10. Stabilizira šećer u krvi što je odlično i za gubitak kilograma.
Kada znate koliko je cimet zdrav svakako ga uvrstite u svoju prehranu. Malena količina cimeta u jutarnjem čaju ili žitaricama bit će sasvim dovoljna.
cure.ba