Uživajte u pravljenju…
SASTOJCI
Kora:
- 6 bjelanaca
- 6 kašika šećera
- 100 g kokosa
- 100 g mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 6 žumanaca,
- 6 kašika šećera
- 2 štangle čokolade za kuhanje
- 200 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 2 do 3 kese šlag pjene
Priprema: Umutite 6 bjelanaca sa 6 kašika šećera. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo. Miješajte sa mućkalicom, zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj rerni na 190 stepeni Celzijusa oko 10 do 15 minuta.
6 žumanaca i 6 kašika šećera kuhajte na pari dok se krem ne zgusne. Dodajte dvije štangle čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Umutite 200 ml slatke pavlake i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i mutite. Na kraju dodajte umućeni šlag i promiješajte. Krem staviti preko ohlađenog tijesta, a zatim šlag pjenu, piše “Coolinarika“…