Ilustracija (Foto: arhiva)
Za razliku od prošle godine, kada su zeleni sokići bili favorit zvijezda, sada se sve više ljepotica okreće supama koje se lako spremaju i prepune su antioksidanata.
Sokovi polako padaju u zaborav, a na njihovo mjesto dolaze sve kreativnije, raznobojnije i zdravije supe. Ali, imajte u vidu da ovde nije riječ o pilećoj supici kakvu je pravila vaša baka, već o potažima od povrća koji ne samo da će vas sjajno zasititi, već se i prave duplo jednostavnije i brže od klasičnih supa.
Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Millie Mackintosh i brojne druge slavne ljepotice kunu se u magičnu moć ovih “bućkalica”, a zvijezda “Iron Mena” podijelila je svoja dva omiljena recepta.
Supa od bundeve
Sastojci:
– 1 srednja bundeva, očišćena
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike kokosovog ulja
– 1 veći luk, isjeckan
– 2 čena bijelog luka, isjeckana
– 2 kašike isjeckanog đumbira
– 1 kašičica kima
– 1/2 kašičice korijandera
– 3 šolje obične pileće supe
Priprema:
– Očišćenu bundevu začinite solju i biberom, na svaku polovinu stavite po kašiku maslinovog ulja pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta – treba da postane skroz mekana.
– U međuvremenu, na kokosovom ulju dobro prodinstajte crveni luk (oko 15 minuta) pa zatim dodajte bijeli luk, đumbir i sve preostale začine.
– Prodinstajte par minuta, čisto da se svi ukusi pomiješaju, pa onda dodajte supu i posolite po ukusu.
– Ostavite da se sve kuha dok se tikva ne ispeče, a onda meso od tikve ubacite u lonac sa supom i kuhajte još 10 minuta.
Na kraju sve stavite u blender i dobićete prijelepu narandžastu supu, koju možete da služite prelivenu maslinovim uljem ili uz malo pavlake.
ljepotaizdravlje.ba