Kuća i hrana

Zlatne šnite!

Napisao H. H.

Samo za prave sladokusce!

Sastojci
Za tijesto:
6 bjelanaca
180 g šećera
180 g mljevenih oraha
150 g maslaca
90 g brašna
limunova korica
rum
Za kremu:
6 žumanaca
60 g šećera
limunova korica
Za posluživanje:
180 g Džema kupina Podravka
50 g mljevenih oraha Priprema
1.
Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, orahe, naribanu limunovu koricu, malo ruma, rastopljeni maslac i brašno. Smjesu dobro izmiješajte, ulijte u namašćen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
2.
Za kremu pjenasto izmiješajte žumanca, šećer i malo naribane limunove korice. Time prelijte napola pečeno tijesto, stavite kolač natrag u pećnicu na 150°C i pecite (sušite) još 15 minuta.
Posluživanje
Kad se kolač ohladi, premažite ga džemom od kupina i pospite mljevenim orasima.
Savjet
Posebnu pozornost obratite na vrijeme sušenja kako bi kolač poprimio finu koricu zlatnožute boje.

Komentari

komentara