Kuća i hrana

Mirisne pečene paprike punjene piletinom i tjesteninom

Napisao H. H.

Za sutrašnji ručak!

Potrebno vam je:
200 g pilećih prsa
1 čen bijelog luka
2 lovorova lista
200 g tjestenine
100 g sira
100 ml vrhnja za kuhanje
3 žlice sjeckanog peršina
4 paprike
Sol, biber

Priprema:
– Pileća prsa začinite solju, biberom i protisnutim bijelim lukom.
– Stavite ih u posudu i dodajte lovorov list, dodajte vode toliko da prekrije piletinu i kuhajte na većoj vatri oko 20 minuta. Izvadite iz vode i nasjeckajte na kockice.
– Skuhajte tjesteninu pa je pred kraj kuhanja ocijedite tako da vam ostane barem 100 ml vode u kojoj se kuhala.
– Ubacite ribani sir i prelijte vrhnjem za kuhanje. Kuhajte dok se sir ne otopi, a vi ne dobijete kremastu tjesteninu. Začinite solju i biberom i dodajte peršin.
– Paprike očistite, premažite ih maslinovim uljem i napunite tjesteninom.
– Pospite s još malo sira pa zapecite oko 15 minuta u rerni na 180 stepeni.

 

Komentari

komentara