Kajgana (Foto: Cure.ba)
Kako prenose ostrvski mediji, oni koji za doručak najradije jedu pržena jaja su mahom osobe sa velikim seksualnim apetitom, dok tvrdo kuhana jaja jedu ljudi koji su nemaštoviti i mlaki kao i jaje na tanjiru.
Ljubitelji poširanih jaja su, ako je suditi prema istraživanju sprovedenom na 1.200 ispitanika, moderne osobe koje paze na zdravlje i gastronomske trendove i sretniji su i zdraviji od ostalih. Najčešće ih jedu žene iz više srednje klase ili uglednijih porodica.
Jednostavno kuhano jaje za doručak će odabrati ljudi koji loše organizuju vrijeme i svoje obaveze. Često su nagle naravi, egocentrični i ne obraćaju previše pažnje na tuđe probleme zbog čega su mahom razvedeni.
Samodisciplina i suzdržanostu su glavne odlike ljubitelja omleta sa različitim dodacima. Životni kredo im je zlatna sredina, a često je riječ o osobama koje nemaju djecu i koje su pedantne.
Osobe sa dobrim seksualnim apetitom najčešće uživaju u jajetu na oku i umakanju hljeba u žumance. Najčešće potiču iz radničkih porodica. A ako im dosadi jaje na oko, naručuju običnu kajganu.
cure.ba