Torta (Foto: Net.hr)
Sastojci
6 jaja
80 g šećera
2 žlice kakaa
60 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
5 žlica mlijeka
Za kremu:
150 g kesten pirea
300 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
1 krema za kolače od čokolade
100 g čokolade
Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.
Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.
Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 – 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.
Odmah ju nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.
net.hr