Kuća i hrana

Veoma sočna – Čokoladna torta!

Napisao admin

Izdubljena čokoladna torta, veoma sočna…


Čokoladna torta (Foto: Kuhinjica.rs)

Vreme pripremanja: 120 min.
Čokoladna torta
Sastojci

Za kore:

    10 jaja
    10 kašika šećera
    200 g mlevenih oraha
    2 kašike prezle
    2 kašike kakaa
    2 kašike Nesquika
    ½ praška za pecivo

Za fil:

    4 jaja
    150 g šećera
    150 g čokolade
    1 margarin
    100 g šlaga
    100 ml vode

Priprema

Priprema kore: Pomešati orahe, prezlu, kakao, Nesquika i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa polovinom šećera, umutiti žumanca sa drugom polovinom šećera. Suve sastojke lagano umešati u umućena žumanca pa dodati i umućena belanca. Lagano sjediniti varjačom. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći 40 minuta na 220˚C. Fil: Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu. Umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom. Umutiti šlag sa vodom i sjediniti sa prethodnim filom. Odvojiti 1/3 za dekoraciju. Filovanje: Ohlađenu koru preseći vodoravno, oko 1cm. sa gornje strane – ovo će biti “poklopac” torte. Izdubiti koru tako da sa svih strana ostane oko 1cm. Izdubljene ostatke zdrobiti i staviti u fil. Dobijenim filom filovati tortu pa staviti “poklopac”. Tortu spolja namazati sa odvojenim filom i dekorisati po želji.

kuhinjica.rs

Komentari

komentara