Podočnjaci (foto: cure.ba)
1. Svježi krastavac
Krastavac stavite u hladnjak da se rashladi. Izrežite po dvije kriške i stavite ih na oči. Odmarajte od 15 minuta do pola sata, a po potrebi zamijenite s friškim, hladnim kriškama.
2. Lišće peršuna
Prelijte 20 grama peršuna s decilitrom vrele vode. Poklopite i ostavite da stoji oko 15 minuta. čaj procijedite i ohladite, namočite blazinice i koristite kao oblog za oči.
3. Zeleni čaj
Zagrijte vodu i skuhajte šoljicu čaja. nakon što se ohladi vrećice ne bacajte već ih stavite na oči i upotrijebite kao oblog.
4. Hladna kašika
Dvije jušnu kašike stavite u zamrzivač da se potpuno ohlade. Ujutro kašike naslonite donjim djelom na oči i ostavite ih tako nekoliko minuta. Kašike će poslužiti kao oblog.
5. Kamilica i ružina vodica
U vruću vodu dodajte 2 prstohvata sušenih ružinih latica i prstohvat kamilice. ostavite da odstoji , procijedite, namočite blazinice i koristite kao oblogu.
zadovoljna.hr