Sastojci:
– 1kg pilećeg filea ( bataka ili karabataka, bez kostiju)
– 2 kašike ulja
– pola kašičice belog luka u prahu
– pola kašičice kumina
– pola kašičice kolijandera
– pola kašičice paprike
– četvrtina kašičice kurkume
– so i biber
– sveži peršun (za dekoraciju)
– salata po izboru
Način pripreme:
Pileće meso prvo posušite, a potom uvaljajte u pomešane suve začine (beli luk, korijander, kurkumu, so, biber, kumin) i ostavite par minuta da meso odstoji. Za to vreme pripremite
tiganj i ugrejte ulje. Kada ulje bude zagrejano dodajte meso i pržite 7 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane. Kada meso bude skoro gotovo ubacite i čeno belog luka za,
dodatnu aromu.
Meso servirajte toplo uz prilog koji želite. Najbolje bi se uklopio rižoto. Možda salata, pomfrit, izbor je Vaš,piše Recepti