slot online 2023

Sagorijeva kalorije za 7 dana – Hit dijeta s limunom!

Napisao admin

Ovom dijetom dnevno smanjujete unos 1.000 kalorija, a pri tom organizmu ne uskraćujete proteine. Liminska kiselina ubrzava metabolizam i djeluje kao blagi diuretik, pa pomaže izlučivanju suvišne tečnosti iz organizma.


Limun (Foto: Cure.ba)

Limun je idealan saveznik u dijeti. Dodajte ga u svako jelo, desert, sok ili čaj i poslije samo nedjelju dana uvidjećete koliko je ovaj agrum moćan u sagorijevanju kalorija. Ako se dodatno pridržavate režima dijetalne ishrane koji je osmislila američka nutricionistkinja Evelina Flači, na zdrav način smršaćete jedan kilogram za nedjelju dana, bez gubitka mišićne mase. Dijetom koju vam predlažemo dnevno ćete smanjiti unos 1.000 kalorija, a da pri tom organizmu ne uskratite bjelančevine. 

Limunska kiselina ne samo da otežava stvaranje novih masti već pomaže u razgradnji postojećih, a bogata je i esencijalnim uljima koje usporavaju ili blokiraju sintezu holesterola. Takođe, ovaj agrum ubrzava metabolizam i djeluje kao blagi diuretik, pa pomaže izlučivanju suvišne tečnosti iz organizma.

Doručak je svaki dan isti: šoljica čaja s limunom, dvije kriške integralnog dvopeka premazane marmeladom od limuna

PRVI DAN

Ručak: 70 g kuhanog pirinča začinjenog sa dvije kašičice limunovog soka, kašičicom maslinovog ulja i dvije kašičice parmezana, zelena salata začinjena limunovim sokom

Večera: 200 g prženih komadića teletine s kriškama limuna, 50 g integralnog peciva, spanać začinjen kašičicom ulja i limunovog soka 

DRUGI DAN

Ručak: 150 g oslića pečenog u foliji s malo malinovog ulja i jednim limunom isječenim na kriške, 50 g integralnog hljeba 

Večera: 150 g pilećih prsa pečenih s malo ulja, začinima i limunovim sokom, pečene paprike začinjene sokom polovine limuna i 50 g integralnog peciva

TREĆI DAN

Ručak: 70 g špageta u paradajz sosu sa limunovim sokom i 150 g zelene salate začinjene sokom od polovine limuna

Večera: 150 g telećeg odreska pečenog sa začinima i kriškama limuna, povrće iz turšije

ČETVRTI DAN

Ručak: salata od 40 g mocarele, 30 g tunjevine i pet maslinki, sa sokom od pola limuna, integralno pecivo

Večera: morska riba pečena sa kriškama paradajza i limuna, 2 kuhana krompira

PETI DAN

Ručak: salata od 100 g pečenog pilećeg bijelog mesa, po 50 g kuvane šargarepe i graška, začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

Večera: 70 g kuvanog pirinča, s prelivom od paradajza i limunovog soka i kašičicom parmezana

ŠESTI DAN

Ručak: 80 g mesa, integralno pecivo, kuhani spanać začinjen kašičicom ulja i sokom polovine limuna

Večera: dva pečena krompira sa salatom od kiselog kupusa, voćna salata prelivena limunovim sokom

SEDMI DAN

Ručak: špageti s parmezanom preliveni limunovim sokom, dva tvrdo kuvana jaja, povrće iz turšije

Večera: supa od povrća i 150 g kuvane govedine prelivene limunovim sokom, pomorandža ili grejpfrut

B92

Komentari

komentara