Višesatno sjedenje na poslu i uporni pokušaji da oslabite često dovode do preskakanja obroka i jela na brzinu, piše “Lepa & Srećna“.
Koliko puta vam se samo desilo da jurite na posao i zgrabite u trku nešto u pekari, a onda jedete tek kad pregladnite? Upravo to je jedan od glavnih razloga što se kilogrami gomilaju, salo oko struka je sve deblje a stomak vam se nadima od gasova zarobljenih u crijevima.
Naime, ako preskačete obroke i trpite dugo glad, metabolizam se usporava i takav ostaje čak i kad prekinete dijetu. Ako žurite dok jedete, izazvat ćete gorušicu, ugroziti varenje i izazvati nadimanje stomaka.
Zato je važno da zaštitite zdravlje tako što ćete jesti redovno ali svaki put mali obrok. Pritom, uvijek napravite kratku pauzu da ga pojedete! Žvaćite polako, misleći o toj hrani i uvijek spustite viljušku na sto između dva zalogaja. Tako ćete pojačati lučenje enzima za varenje i spriječiti stvaranje gasova u stomaku. Uskoro će vam se normalizovati apetit i smanjiti stomak.