Zahvaljujući svojim karakteristikama, štiti nas od ateroskleroze i gojaznosti, a ljubiteljima ovog povrća naročito će se dopasti ‘grašak dijeta‘.
Grašak je izuzetno bogat vitaminima B grupe, gvožđem i jodom. Folna kiselina i vitamin B6 čine grašak idealnom namirnicom za osobe koje pate od koštanih oboljenja. Izuzetno je bogat biljnim proteinima, koji su po hemijskom sastavu slični onima koji se nalaze u mesu, prenose “Novosti“.
PRVI DAN
- Doručak: 30 grama muslija, 100 mililitara mlijeka, jedna jabuka.
- Ručak: krompir i grašak sa sosom po želji.
- Užina: kruška ili 125 grama grožđa.
- Večera: omlet.
DRUGI DAN
- Doručak: kajzerica od mekinja, 30 grama sira, peršun.
- Ručak: šnicla sa graškom.
- Užina: 150 grama jogurta ili pavlake.
- Večera: parče hljeba od mekinja sa sirom i rotkvicama.
TREĆI DAN
- Doručak: kriška crnog hljeba, 10 grama maslaca, dvije kašičice meda ili džema.
- Ručak: rižoto sa graškom.
- Užina: šolja kefira, čaša đusa ili soka od jabuke.
- Večera: parče crnog hljeba sa salatom od rendanih jabuka i nekoliko zrna grožđa.