Sastojci:
- 4-5 kora za pitu isječenih dijagonalno na 4 dijela
- 2 patlidžana
- 2 paradajza
- 1 mesnata crvena paprika
- pola glavice luka
- veza sjeckanog peršuna
- malo ulja, soli, aleve paprike i bibera
- jedno žumance za premazivanje
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, isjeći na kockice i potopiti na pola sata u hladnu slanu vodu, da izađe gorčina. Onda ga ocijediti i osušiti. Isjeckani luk propržiti na ulju, kad porumeni, dodati patlidžan i pržiti dok ne omekša. Potom dodati papriku isječenu na trakice, izmiješati i nastaviti s prženjem dok ne omekša. Na kraju dodati začine i sjeckani peršun. Uzeti četvrinu kore, na širu stranu staviti kašiku fila, presaviti krajeve i uviti kao kiflicu. Pitu redati u podmašćen pleh pa svako parče premazati žumancetom umućenim s malo ulja. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni dok ne porumeni, prenosi “Lepa & Srećna“.