Sastojci:
crni luk 1 glavica
ulje
suvi začin, biber, peršun, so, mlevena paprika
mleveno meso 500 g
karfiol manja glavica
500ml mleka
brašno
3 jaja
Pogledajte i Brzo i sočno: Zapečeni karfiol u belom kremastom sosu (RECEPT)
Priprema:
Crni luk propržite na ulju. Zatim dodajte meso, začinite i sve dobro upržite uz stalno mešanje. U posebnoj šerpi stavite cvetove karfiola da se kuvaju u slanoj vodi. Pazite da se cvetovi ne raskuvaju. Kad je gotov procedite ga i ostavite da se ohladi.
Nauljite pleh, pa prohlađene cvetove karfiola valjati u brašno i ređati na dno tepsije. kada ste iskoristili pola karfiola preko dodajte smesu od mesa i ravnomerno rasporedite. zatim preko dodajte ostatak karfiola takođe uvaljan u brašno.
Jaja umutite, dodajte 500ml mleka i prelijte musaku. Pecite pola sata na 180 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/