Fina, kremasta i bez premca…Izvorni recept je s Milka čokoladom, ali ne moramo se ograničavati.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 10 kašika smeđeg šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 300 grama tamne čokolade
- 100 grama bijele čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja
- plazma keks ili petit beurre
Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade, piše “Mini magazin“.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.
U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.
Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.
Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.
Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.
Odstranite kalup i, to je to.
Tortu dekorisati po želji.