Sastojci
- 300 gr plazme ili petit keksa
- 4 pudinga vanilin
- 2 kašike gussnel (gustin)
- 12 kašika šećera ( kristal)
- 1l mlijeka
- 1 vrećica želatine
- 1 pakovanje 450gr šumsko voće
- 1 preljev za torte
- 10 kašika šećera ( kristal)
- 1/2 l slatkog vrhnja ili neko drugo
Priprema
Namazati četvrtastu tepsiju maslacem pa redati kekse umočene u mlijeko. Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi. Kad je puding hladan dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati, piše “Coolinarika“.
Dodati i želatinu po uputama na vrećici pripremljenu. Još kratko miksati. Voće staviti u šerpu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev sa malo vode razmućen, kratko prokuhati. Prohladiti 3-4 min. pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.
Ovaj sam put radila sve po receptu i bio je super, al bi sljedeći put ipak jednu vrećicu manje pudinga stavila ili bi izbacila gustin jer je krema prečvrsta.
Lim je 32×24