Sastojci
- 250 ml mlijeka
- 1 kašičica šećera
- 1 kocka svježeg kvasca
- 500 g glatkog brašna
- 500 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 x 200 g jogurta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
- U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, kašičicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.
- Promiješati i pustiti na toplom mjestu da kvas nadođe.
- U drugoj posudi pomiješati obje vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i sol.
- Dodat jogurte i lagano ulupana jaja.
- Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže.
- Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto (po potrebi ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna).
- Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrećicu zavezati.
- Ostaviti u frižideru da tijesto odstoji 4 sata.
Posluživanje
Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u frižideru 7 dana. Ovo je tijesto također izvrsno za pizzu, piše “Coolinarika“…