Hljeb (Foto: Cure.ba)
Zamrznite hljeb
Hljeb star nekoliko dana u frižideru može stajati tri mjeseca. Kada ga izvadite premžite ga sa malo vode ili ulja, te zagrijte u rerni ili mikrovalnoj pećnici. Kada budete gladni, a obližnje pekare i trgovine ne budu radile, bit ćete sretni što ste hljeb zamrznuli umjesto da ga bacite.
Prezla
Osim što ukusnija i zdravija od kupovne, domaća prezla je i mnogo jeftinija. Stari hljeb zapecite u rerni dok se potpuno ne stvrdne, a potom ga usitnite rukom, štapnim mikserom ili u bleneru.
Musaka
Stari hljeb može poslužiti ako idealan dodatak jelima. Isijecite ga na kockice i dodajte u musaku.
Brusketi i prženice
Stari hljeb iskoristite tako što ćete od njega napraviti ukusne prženice. Umjesto da ga bacate, stari hljeb iskoristite kako biste pripremili ukusan doručak. Osim prženica, od starog hljeba možete pripremiti i bruskete. Ovaj hrskavi dodatak jelima odličan je način da iskoristite hljeb.
Tjestenina za supu
Stari hljeb isijecite na kockice i dodajte u supu umjesto tjestenine. Ovim jednostavnim trikom obogatit ćete okus svoje omiljene supe.
cure.ba