Možete da spriječite ovako nešto samo uz pomoć vašeg frižidera, jer on može da održi hljeb svježim čak šest mjeseci
Sigurno ste već probali da zamrznete hljeb u zamrzivaču, ali nakon otapanja doživljavate razočaranje jer je zamrzivač izvukao iz njega sav ukus. Sve zavisi od toga kako zamrzavate hljeb, u kakvoj ambalaži i poslije koliko dana od pečenja, piše “Telegraf“…
Pravilo broj jedan je da se prije zamrzavanja uvjerite da li je originalno pakovanje otvoreno u posljednjih 24 sata. Za svježiji i ljepši ukus hljeba, kupite ujutru hljeb u pekari i isjecite ga na kriške odmah pošto dođete kući. Isjecite hljeb i uvijte ga u pek papir. Stavite ga tako u frižider bez prethodnog pakovanja u kese. Kada se hljeb dovoljno zamrzne, izvadite ga i stavite u najčvršću kesu za zamrzivač koju imate.
Kada se uželite svježeg hljeba, odmrznite po koju krišku na sobnoj temperaturi jer će tako imati najljepši ukus. Ukoliko baš žurite stavite ga u mikrovalnu pećnicu.