Jača imuni sistem jer posjeduje aktivne tvari: gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo, piše “Megagiga“…Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.
Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara.
Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Spriječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.
Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije raka, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na rak prostate, gušterače. pluća , kože i jetre.
Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj za koji smo vam ostavili i recept.
Sastojci:
- 4 ili 6 kriški sirovog đumbira
- Jedna šolja vode
- Med
Priprema:
Stavite vodu u lonac i kuhajte, zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15 minuta, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med.
Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti.