Vrlo ga je lako napraviti a također je i ukusan. Svi sastojci koji vam trebaju su lako dostupni.
Sastojci
Šećer
Voda
Limun
Med
Đumbir
Karanfilić
Šećer u prahu
Priprema
Punu šolju šećera i jednu šolju vode stavite u šerpu. Dodajte pola limunovog soka i kašiku meda, đumbir i usitnjeni karanfilić. Stavite na šporet i promješajte dok ne prokuha, a zatim smanjite temperaturu i tako miješajte 15-20 minuta redovno.
Smjesa treba da bude gusta i tamna kao sirup. Kada se malo ohladi na pleh stavite papir za pečenje, a zatim kašikom napravite bombone od pripremljene smjese.
Nakon 20 minuta kada se ohlade, prospite šećer u prahu preko njih. To će pomoći da se ne lijepe jedna za drugu. Sada imate svoje prirodne bombone koje itekako pomažu a pri tome su i ukusne.
Možete ih staviti i u šolju sa vrućom vodom, pustiti da se istope, promiješati i popiti. Podijelite ovaj recept sa vašim prijateljima, možete nekome pomoći, piše Megagiga…