Uho (Foto: arhiva)
Češnjak
Zagrijte češanj češnjaka u maslinovom ulju. Pustite da se ohladi, treba biti toplo, ali ne i vruće. Ulje izlijte u uho, pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite rupčić koje će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirovi češnjak u uho jer može izazvati iritaciju kože i peckanje.
Cimet
Pomiješajte malo cimeta s maslinovim uljem, potom zagrijte. Kada postane vruće, uklonite s vatre i pustite da se hladi dok ne postane toplo. Procijedite smjesu, a ulje stavite u uho. Pustite da djeluje 5 do 10 minuta.
Čuvarkuća
Čuvarkuća je biljka koja se već stoljećima koristi za liječenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscijedite sok u uho. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrijati kako bi vam bilo ugodnije.
cure.ba