Glad (foto: cure.ba)
Glad je glavni problem koji nam onemogućava da dijetu provedemo onako kako smo željeli. Prirodni je apetit lako poremetiti nezdravom i neredovitom prehranom, a i ako jedemo više nego što nam je potrebno.
Bez obzira na višak kilograma i unos kalorija, kosti i živčani sustav mogu biti izgladnjeli i preopterećeni narušenom probavom. Tijelo ostaje bez potrebnih vitamina i minerala za enzimske reakcije, a u tom se stanju može doživjeti kronična glad, jer tijelo u pokušaju da popravi situaciju naizgled želi još više hrane.
Leslie Kenton u svojoj knjizi Snaga sirove hrane, u izdanju Mozaik knjige, preporučuje vraćanje probave u normalu sirovom hranom. Prejedanje tijekom kronične gladi uzrokuje probleme jer se krvotok zaguši velikom količinom otpadnih tvari koje ne može preraditi, pa dolazi do glavobolja i nervoza.
Energija sirove hrane opskrbit će tijelo svim hranjivim tvarima, pa će osjećaj stalne gladi postupno nestati, nadraženost i prekomjerna aktivnost probave će se smiriti, a uz to ćete izgubiti višak kilograma.
metro-portal