Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru.
Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasno je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, djeluje kao antidepresiv i odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.
Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati u njegovom ukusu, posebno limunovoj kori.,piše Aura
Uzmite neprskani limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna. Možete staviti cijeli limun, a možete isjeći na kriške. Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte.
Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance ili omiljeno piće.
Ono što ćete doživjeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati, a tijelo će vam biti zahvalno.