Kupusasto povrće (kupus, crveni kupus, kelj, karfiol, prokelj, brokoli, keleraba i raštan) dinstanjem ili kratkim kuhanjem na laganoj vatri u maloj količini vode i kraće od 10 minuta neće izgubiti enzime nužne za borbu protiv bolesti štitne žlijezde i dobru apsorpciju glukozinolata u krvi, teški ugljeni hidrati moći će lakše da se vare, a smanjit će se i prisutnost goitrogena.
Brazilski orah bogat je selenom, a ovaj esencijalni mineral čuva štitnu žlijezdu od oštećenja. Ako pojedemo samo tri brazilska oraha dnevno, unijet ćemo dovoljno selena u organizam.
Alge su izvrstan prirodni izvor minerala, uključujući i jod koji je ključan za pravilan rad štitne žlijezde.
Zeleno lisnato povrće bogato je hlorofilom koji je važan za cijelokupno zdravlje, ali i za zdravlje štitne žlijezde jer na sebe vezuje toksine koji spriječavaju pravilan rad ove važne žlijezde, piše “Sensa“.